Segíthetünk?


Gázfutár - gáz házhozszállítás

Letöltés

Gáz van! ...de adunk Önnek is...

A turista használatú palackba történő pébégáz átfejtés engedélyeztetése. LETÖLTÉS

A legfeljebb 3 kg töltettömegű turista használatú gázpalackok cseretelepen vagy töltőállomáson való megtöltése engedélyköteles tevékenység. A gázkiskereskedő pébégáz palackból turista használatú palackba történő átfejtési tevékenység végzésére a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal műszaki-biztonsági feladatkörében eljáró illetékes területi mérésügyi és műszaki biztonsági hatóságánál nyújthatja be kérelmét. Az engedély megadásának, illetve a tevékenység végzésének személyi és tárgyi feltételeit a cseppfolyós propán-, butángázok és ezek elegyei tartályban vagy palackban történő forgalmazásának szabályairól és hatósági felügyeletéről szóló 94/2003. (XII. 18.) GKM rendelet szabályozza. A turista használatú gázpalack csak akkor tölthető meg, ha műszaki állapota megfelelő és érvényes nyomáspróbával rendelkezik.
A jogszabály hatályos állapota a MAGYARORSZÁG.HU internetes oldalon megtekinthető: http://www.magyarorszag.hu/kereses/jogszabalykereso.

Használati és kezelési útmutató Lengyel gyártmányú propán-butánnal működő KEMPING GÁZLÁMPA VILÁGÍTÁSHOZ és EGYÉGŐS KEMPING GÁZFŐZŐHÖZ LETÖLTÉS