Segíthetünk?


Gázfutár - gáz házhozszállítás

PB gázok

Gáz van! ...de adunk Önnek is...

Háztartási palackok A PB-gáz forgalmazásához 11,5 és 23 kg-os névleges töltettömegű palackok vannak forgalomban. A 11,5 kg-os palackok a Prímagáznál csak alumíniumötvözetből készülnek, az MSZ 6444/1 szabvány szerint. Ezek a palackok, a szállítás megkönnyítésére és a szelep védelmére általában fogantyús védősapkával rendelkeznek. A 23 kg-os palackokat szintén alumíniumötvözetből gyártják. A PB-gázpalackok palástján a falvastagságtól függően egy, vagy kettő vörös színű körbefutó csík jelzi az éghető gáztöltetet.
Iparban
A hőlégbefúvó hatékony kialakításának köszönhetően egyszerűen kezelhető, gyorsan, és problémamentesen üzembe helyezhető. Üzemeltetése 23 kg-os Prímagáz palackokról ajánlott, de természetesen 11,5 kg-os Prímagáz palackokkal is tökéletesen működtethető, amelyek azonban a kisebb méretből fakadó gyakoribb palackcserét vonják maguk után a folytonos üzemelés érdekében. Mindkét palacktípusnál ajánljuk - főként nagyteljesítményű hőlégbefúvó használata esetén - a palackközösítő használatát is, amely által több Prímagáz PB-palack együttes erejével üzemeltethető a hőlégbefúvó. PB-gáz az iparban is bizonyítja sokoldalúságát, legyen szó akár gépipari technológiák kiszolgálásáról (lángvágás, hegesztés, lángedzés), aszfaltkeverésről vagy hőkezelésről, szárításról, kohászatról, illetve élelmiszeripari termelésről, szeszfőzdék energiaellátásáról.
A propán és propán-bután rendelkezik a korszerű energiaforrások összes kedvező fizikai, kémiai és tüzeléstechnikai jellemzőjével. Számos alkalmazási területük mellett a lángvágás során gyakran váltják ki az acetilént. Használatuk jelentős költségmegtakarítást eredményez, és kevesebb veszéllyel is jár, mivel gyulladási koncentrációjuk szűkebb határok között mozog, mint az acetiléné.
Lángvágásnál történő alkalmazásuk mellett szóló érv az acetilénnel elérhetőhöz képest, a nagyobb vágási sebesség és a vágott felület jobb minősége, valamint a kisebb salakfelrakódás. Ezáltal, a munkafolyamat végén előforduló utómunkálatok időtartama jelentősen lecsökken.

Targoncákhoz motorikus gázt is forgalmazunk.

További részletek a TERMÉKEK menüpont alatt.